zondag, november 15, 2009

Gino Vannelli

Gisteravond naar Gino Vannelli geweest. Theaterconcert. Klinkt toch anders. Voor de pauze met pianist Bert van den Brink, in 2007 winnaar van de VPRO/Boy Edgar Prijs. Na de pauze met strijkje. Man heeft geweldige stem (drie octaven) en het is te prijzen dat hij zijn oudere nummers in een nieuwe, jazzy, jasje verpakt. Maar ik geef toch de voorkeur aan de originele uitvoeringen waarbij zijn broer Joe, als arrangeur en keyboardspeler, door middel van dubbing een samengesteld geluid wist te bereiken dat in die tijd - begin jaren 70, voordat er polyfone synthesizers waren - progressief was. Wie de originele opnames wil horen: ga naar de muziekspeler op deze pagina.

1 opmerking:

Gino Vannelli: The Man and His Music!!! zei

Wij waren ook bij het GINO VANNELLI concert in Cuijk, GEWELDIG! Super stem, de muziek is 1 van de grootste en mooiste dingen in ons leven en dan bedoelen we GINO VANNELLI's muziek, doet heel veel met je emoties en je diepste gevoelens en gewoon eenvoudig GENIETEN! Al het werk deze Man doet voor zijn muziek en zijn publiek is onvoorstelbaar en bijna niet te begrijpen door ons niet-muzikanten! Wat een avond van pure muziek, GINO VANNELLI muziek!!!
Een aanrader!!! Nog 5 theater concerten te gaan dus ga naar Enschede of Haarlem of Meppel of Leeuwarden of Venlo... Een kans voor een hoop mensen om GINO VANNELLI te zien en te horen in een speciale muzikale show meer Akoestisch met strijkers... maar met de pure stem van GINO VANNELLI!!! Een stem die je raakt!

We stoppen maar weer want we kunnen weer te veel doordraven!

We zien ook dat U onze GINO VANNELLI foto "geleend" heeft, moet een goede foto zijn die U grarag wilde gebruiken. Had wel netjes geweest als U een link had gemaakt naar onze GINO VANNELLI fan web site http://www.ginovannelli.info
We zijn maar amateurs hoor maar toch een kompliment dat U onze foto gebruikt en dat U onze GINO VANNELLI fan web site heeft bezocht. We kunnen alle bezoeken en links gruiken die er zijn! Dank U en bedankt dat U een stukje heeft geschreven over GINO VANNELLI's levenswerk! Vergeet niet de nieuwe cd: the best and beyond te bestellen want die zal U wel aanspreken met de oudere nummers in een nieuw jasje.

En rond Kerstmis het nieuwe boek met meer dan 100 pagina's met verhalen over het ontstaan van de Gino Vannelli liedjes en heel veel pagina's met foto's ook privé foto's.
Nu stoppen we écht! Met de vriendelijke groeten van Barend en Trees.